Το γηροκομείο Πέρλα στεγάζεται σε ένα κτήριο 2000 τ.μ. νότια της Γλυφάδας, σε απόσταση 80 μέτρων από την παραλία. Αποτελείται από 4 ορόφους , ισόγειο και ημι-υπόγειο.
Στο ισόγειο βρίσκεται η τραπεζαρία, το ιατρείο, το φυσικοθεραπευτήριο και το καθιστικό στο οποίο συγκεντρώνονται οι ηλικιωμένοι που δεν επιθυμούν να παραμένουν στο δωμάτιό τους, όπου συζητούν πίνουν το καφέ τους και συναναστρέφονται-κοινωνικοποιούνται.
Επίσης στο ισόγειο είναι και τα γραφεία της Διεύθυνσης. Στο ίδρυμα υπάρχουν 58 δωμάτια με δυνατότητα νοσηλείας 94 ατόμων, τα οποία χωρίζονται σε τρίκλινα, δίκλινα και μονόκλινα.
Είναι σημαντικό να αναφερθεί πως η πλειοψηφία των δωματίων έχουν θέα στη θάλασσα, λόγω της μορφολογίας του κτηρίου. Όλα τα δωμάτια έχουν ξεχωριστό δικό τους μπάνιο, μπαλκόνι, τηλεόραση και κλιματισμό.
Οι χώροι είναι κατάλληλα διαμορφωμένοι τόσο με τις επιθυμίες των ηλικιωμένων όσο και με τα νομικά πλαίσια.

Επιπρόσθετα στο γηροκείο Πέρλα λαμβάνει χώρα εξωτερικός χώρος με κήπο & αυλή, με ειδικό δάπεδο για την αποφυγή πτώσεων και τραυματισμών. Επίσης υπάρχουν μπάρες & ασανσέρ για την μετακίνηση των ηλικιωμένων με ειδικό αμαξίδιο.